7 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΞΥΛΙΝΩΝ ΕΠΙΠΛΩΝ

ΚΑΤΕΛΑΣ ΞΥΛΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΑ ΠΙΕΡΙΑ

Η συντήρηση των επίπλων είναι μια πολύ σημαντική υποχρέωση, που σας ανταμείβει σε βάθος χρόνου.

Τα ξύλινα έπιπλα, προσθέτουν μια αίσθηση γοητείας στο σπίτι σας. Κάθε ξύλινο κομμάτι είναι ένα δημιούργημα που αξίζει την προσοχή σας. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει κανείς να δώσει επιπλέον φροντίδα φροντίδα και προσοχή. Αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε τι βοηθά και τι όχι.

Ακολουθούν μερικές πολύτιμες συμβουλές που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε καλύτερα τα έπιπλά σας.

1. Συχνό Ξεσκόνισμα

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα μαλακό, στεγνό βαμβακερό πανί για να σκουπίσετε τυχόν σκόνη. Εάν μπορείτε να καθαρίζετε τους καναπέδες, τα τραπέζια κ.λπ. σε διμηνιαία βάση, τότε αυτό είναι ότι καλύτερο.

2. Ελάχιστη έκθεση στο ηλιακό φως

Προσέξτε να μήν εκθέσετε τα ξύλινα έπιπλα στο φως του ήλιου για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει «κηλίδες» όπου εμφανίζονται φωτεινά και σκοτεινά σημεία κατά μήκος της διατομής του ξύλου. Σε ένα ξύλινο τραπέζι, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα τραπεζομάντιλο για να μετριάσετε αποτελεσματικά τις επιπτώσεις του ηλιακού φωτός.

3. Να προσέχετε τη θερμοκρασία

Αποφύγετε τη επαφή εξαιρετικά ζεστών ή κρύων αντικειμένων σε ξύλινα έπιπλα . Αυτό μπορεί να δημιουργήσει παραμορφώση της αρχικής υφής της επιφάνειας.

4. Αφήστε το να παλαιώσει με “χάρη”

Τα έπιπλα γερνούν με το χρόνο και πρέπει να το αφήσετε να συμβεί όσο το δυνατόν πιό “φυσικά”. Ακριβώς όπως και το κρασί, έτσι και το ξύλο μπορεί να αποκτήσει νέο χαρακτήρα όσο περνάει ο καιρός. Μερικά ξύλα μπορεί να ελαφρύνουν και άλλα να σκουραίνουν με την πάροδο του χρόνου. Αυτό είναι μια φυσική διαδικασία και θα πρέπει να συμβιβαστείτε!

5. Κρατήστε τα αιχμηρά αντικείμενα σε απόσταση

Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να μην αφήνετε αιχμηρά αντικείμενα πολύ κοντά σε ξύλινα έπιπλα. Μια γρατζουνιά πάνω σε ξύλινη επιφάνεια δεν φαίνεται ποτέ ωραία!

6. Λάδι και κερί τακτικά

Συνιστάται ιδιαίτερα το λάδωμα και το κέρωμα του ξύλου. Η διαδικασία αυτή προσθέτει ένα προστατευτικό στρώμα, μια επικάλυψη στην επιφάνεια αναζωογονώντας έτσι την εμφάνισή του. Αν μπορούσατε να λαδώσετε και να κηρώσετε τις ξύλινες μονάδες σας μία φορά κάθε τρεις μήνες, θα ήταν υπέροχο!

7. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό για καθαρισμό

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ζεστό νερό και ήπιο σαπούνι πιάτων για να καθαρίσετε τα έπιπλα. Προσέξτε να μην το μουλιάσετε για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Καθαρίστε το μέχρι να ξεθωριάσει η σκόνη. Η υπολειπόμενη υγρασία μπορεί να σκουπιστεί και με ένα πανί αργότερα.

Αυτές είναι μερικές καλές συμβουλές που μπορείτε να υιοθετήσετε για τη συντήρηση των ξύλινων επίπλων σας. Και η μεγαλύτερη συμβουλή – κάντε το με αγάπη!

Εργαστηριο

Βασ. Γεωργίου 65, Λεπτοκαρυά Πιερίας

+30 23520 33043

Facebook

Youtube

 Instagram

Pinterest

info@xilokataskeves.gr


Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Facebook
Facebook
YouTube
Pinterest
Instagram